Υλικά:
500γρ ριγγατόνι
250γρ προσούτο κομμένο σε μικρά κομματάκια
300γρ κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι λευκό κρασί
200γρ παρμεζάνα τριμμένη
Λίγο βούτυρο
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Γεμίζουμε μία βαθιά κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό (η ιδανική αναλογία ζυμαρικοών και νερού είναι 1/10) και μία κουταλία της σούπας αλάτι.
Μόλις το νερό πάρει βράση ρίχνουμε τα ριγκατόνι και τα αφήνουμε να βράσουν για όσο λέει η συσκευασία τους για να γίνουν al dente.
Εν τω μεταξύ σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το προσούτο με το βούτυρο και κατόπιν το σβήνουμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις πάρει μία ελαφριά βράση ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Μόλις δέσει η σάλτσα μας βάζουμε στο τηγάνι τα ριγγατόνι και τα αναμειγνύουμε.
Σερβίρουμε με λίγα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού!
Καλή σας όρεξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου