Υλικά:
½ κιλό σπαγγέτι
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ πιπερίτσα τσίλι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
150γρ ένταμ, 150γρ έμμενταλ, 100γρ παρμεζάνα ανακατωμένα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μία βαθιά κατσαρόλα για τόσα λεπτά όσα αναγράφονται στην συσκευασία τους και κατόπιν κλείνουμε την φωτιά και τα σουρώνουμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι μας ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο προσθέτουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να τσιγαριστεί και να πάρει χρώμα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο, τον μαϊντανό, την πιπερίτσα, και τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε και λίγο νεράκι αν χρειάζεται και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30’.
Βάζουμε τα μακαρόνια μας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη περιλούζουμε με αυτή τα μακαρόνια.
Στην συνέχεια καλύπτουμε τα μακαρόνια με το μείγμα τυριών και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180οC μέχρι να μελώσει το τυρί και να πάρει ένα ελαφρό χρώμα.
Καλή σας όρεξη
Καλώς ήρθατε στο blog "Η Συνταγή της Ημέρας"
Εύκολες, γρήγορες και απλές συνταγές μαγειρικής για όλους.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου