Υλικά (για 4 άτομα):
5 φέτες ξερό ψωμί
½ κιλό ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό
1 λίτρο ζωμός λαχανικών
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τις δύο σκελίδες σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις αρχίσει να ροδίζει προσθέτουμε τις ντομάτες, τις οποίες προηγουμένως έχουμε ξεφλουδίσει και κόψει σε κύβους, και αρκετό βασιλικό.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το ζωμό λαχανικών και στη συνέχεια, όσο είναι ακόμη ζεστός, τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Κόβουμε το ψωμί σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στη σούπα αφήνοντάς την σε δυνατή φωτιά για ακόμα 10 λεπτά ακόμη σε δυνατή φωτιά.
Σβήνουμε το μάτι αλλά αφήνουμε τη σούπα στην κατσαρόλα για άλλα 15-20 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά και τη σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο.
Η ντοματόσουπα σερβίρεται καλύτερα χλιαρή.
Καλή σας όρεξη
Καλώς ήρθατε στο blog "Η Συνταγή της Ημέρας"
Εύκολες, γρήγορες και απλές συνταγές μαγειρικής για όλους.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου