Καλώς ήρθατε στο blog "Η Συνταγή της Ημέρας"

Εύκολες, γρήγορες και απλές συνταγές μαγειρικής για όλους.

Εκλαίρ

Υλικά για την ζύμη:

1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
4 μεγάλα αυγά

Υλικά για την γέμιση:

350γρ κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

Υλικά για την επικάλυψη:

75γρ. σοκολάτα
1-2 κουταλιές της σούπας νερό


Εκτέλεση:

Βράζουμε το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι όλο μαζί και ανακατεύουμε δυνατά με ξύλινη κουτάλα και βάζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη όταν γίνει μαλακή και δεν κολλά στα δάχτυλα.
Την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας με το μίξερ.
Στο τέλος η ζύμη πρέπει να έχει την υφή μαγιονέζας.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και με ένα κορνέ -φτιάχνουμε πάνω σε αυτή οβάλ «ψωμάκια» 7-8 εκατοστών τα οποία και αλείφουμε με λίγο αυγό.
Τα αφήνουμε μισή ώρα και στην συνέχεια τα ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180oC σε προθερμασμένο φούρνο. Δεν τα βγάζουμε αμέσως από τον φούρνο αλλά τα αφήνουμε μέσα σε αυτόν για 1 ώρα με την πόρτα του φούρνου ανοικτή.
Φτιάχνουμε την γέμιση αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί και χτυπώντας τα με έναν αυγοδάρτη ή στο μίξερ και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Φτιάχνουμε την επικάλυψη λιώνοντας την σοκολάτα με 1-2 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα μπεν μαρί.
Τέλος κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση τα γεμίζουμε με μία κουταλιά από την γέμιση και τα περιχύνουμε με μία κουταλιά από την επικάλυψη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: