Καλώς ήρθατε στο blog "Η Συνταγή της Ημέρας"

Εύκολες, γρήγορες και απλές συνταγές μαγειρικής για όλους.

Σαλάτα με αμπελοφάσουλα και τόνο

Υλικά:

125γρ μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
200γρ αμπελοφάσουλα
1 κονσέρβα τόνο (στραγγισμένο) κομμένο σε κομμάτια

Για το σερβίρισμα:

2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
125γρ τυρί μοτζαρέλα κομμένο σε φέτες
Μαύρες ελιές
Τουφίτσες φρέσκου βασιλικού

Για τη βινεγκρέτ:

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
1 κουταλιά της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ αναμειγνύοντας σε ένα σέικερ το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού, το μπαλσάμικο ξίδι, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.
Πλένουμε τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Τα περιχύνουμε με λίγη από τη βινεγκρετ, τα πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο Βασιλικό και ανακατεύετουμε.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο.
Στο μεταξύ, βράζουμε ελαφρά τα αμπελοφάσουλα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό.
Τα ξαναστραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με λίγη βινεγκρετ.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσουν.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού στον τόνο, ανακατεύουμε και τον βάζουμε και αυτόν στο ψυγείο.
Για να σερβίρουμε τη σάλτσα, στρώνουμε σε μια πιατέλα τις φέτες της ντομάτας και από πάνω απλώνουμε τα μανιτάρια, τα φασολάκια, τον τόνο και το τυρί.
Από πάνω ρίχνουμε μερικές ελιές, πασπαλίζουμε το τυρί με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.
Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία