Καλώς ήρθατε στο blog "Η Συνταγή της Ημέρας"

Εύκολες, γρήγορες και απλές συνταγές μαγειρικής για όλους.

Κεφτεδάκια τηγανιτά με δύοσμο

Υλικά:

1 κιλό κιμά ανάμεικτο μοσχαρί-αρνί ή μοσχάρι χοιρινό
1½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο ή ένα μεγάλο παξιμάδι σταρένιο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 αυγά
½ ντομάτα περασμένη στο τρίφτη
1 κουταλιά του γλυκού ξύδι
Αλάτι, πιπέρι

για το τηγάνισμα:
Αλεύρι (για το αλεύρωμα των κεφτέδων)
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μαζί αφού πρώτα έχουμε μουλιάσει και στίψει πολύ καλά το ψωμί ή το παξιμάδι.
Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα ραντίζοντας με ελάχιστο νερό ώστε να πάρει υγρασία το μείγμα μας.
Κατόπιν σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Έπειτα πλάθουμε τους κεφτέδες μας στο μέγεθος που θέλουμε (κατά προτίμηση όχι μεγαλύτερους από ένα μπαλάκι του ping-pong, για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα) και αλευρώνουμε έναν – έναν πριν τους ρίξουμε στο τηγάνι.
Το τηγάνι μας πρέπει να έχει αρκετό ελαιόλαδο και αυτό πρέπει να είναι καυτό όταν θα ρίξουμε του κεφτέδες, ώστε αυτοί να κάνουν κρούστα εξωτερικά.
Μόλις αρχίσουν να ροδίσουν χαμηλώνουμε την φωτιά και τους αφήνουμε να σιγοψηθούν γυρίζοντάς τους αν τακτά χρονικά διαστήματα.

Σερβίρετέ τους ζεστούς με γιαούρτι ανακατωμένο με ξερό δύοσμο.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: