Υλικά:
8 φέτες τυρί χαλούμι πάχους 1 εκ.
4 μεγάλες πιπεριές, καθαρισμένες και χωρίς σπόρια, κομμένες σε λωρίδες των 2 εκ.
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές σούπας κάπαρη, πλυμμένη και στραγγισμένη
16 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια και στραγγισμένες
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένου πλατύφυλλου μαϊντανού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντρέσινγκ:
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
¼ κουταλιάς του γλυκού μουστάρδα Dijon
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα κολίανδρου
½ μικρό κόκκινο τσίλι, χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Ζεστάνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές μας. Μόλις αυτές αρχίζουν να μαλακώνουν προσθέτουμε το χαλούμι και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο, την κάπαρη, τις ελιές και τα αρωματικά και τηγανίζουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τέλος περιχύνουμε το ντρέσινγκ πάνω από το Χαλούμι και τις κόκκινες πιπεριές.
Σερβίρουμε σε φρυγανισμένο ζεστό ψωμί.
Καλή σας Όρεξη
Καλώς ήρθατε στο blog "Η Συνταγή της Ημέρας"
Εύκολες, γρήγορες και απλές συνταγές μαγειρικής για όλους.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου