Υλικά:
1 κοτόπουλο (κατά προτίμηση χωριάτικο) κομμένο σε μερίδες
½ πακέτο χυλοπίτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 τομάτες ψιλοκομμένες
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 ξυλαράκι κανέλλα
2-3 γαρίφαλα
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε τις τομάτες και τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και τα γαρίφαλα.
Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου.
Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο, το βγάζουμε από την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 4-5 ποτήρια νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε τις χυλοπίτες.
Τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου.
Σημείωση:
μπορείτε να αυξομειώσετε τον όγκο του νερού που θα προσθέσετε ανάλογα με το πώς θέλετε το φαγητό. Άλλοι το προτιμούν να μοιάζει με σούπα και άλλοι το θέλουν πιο πηχτό, χωρίς πολύ ζουμί.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με τις χυλοπίτες και αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.
Καλή σας όρεξη!
Καλώς ήρθατε στο blog "Η Συνταγή της Ημέρας"
Εύκολες, γρήγορες και απλές συνταγές μαγειρικής για όλους.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου