Καλώς ήρθατε στο blog "Η Συνταγή της Ημέρας"

Εύκολες, γρήγορες και απλές συνταγές μαγειρικής για όλους.

Κοτόπουλο διαίτης με κρούστα

Υλικά:

4 φιλέτα κοτόπουλο
3 κουτουλιές της σούπας τριμμένη γαλέτα
2 κουτουλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουτουλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
2 κουτουλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο


Για το μαρινάρισμα:

2 κουτουλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτουλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χοντροαλεσμένο πιπέρι
Αλάτι


Εκτέλεση:

Παίρνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα μαρινάρουμε με το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το χοντροαλεσμένο πιπέρι και το αλάτι για τουλάχιστον 1 ώρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ετοιμάζουμε τη κρούστα ρίχνωντας τη τριμμένη γαλέτα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον άνηθο και το δυόσμο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
Παίρνουμε το κοτόπουλο και χωρίς να το σκουπίσουμε από τη μαρινάδα το πανάρουμε με το μίγμα γαλέτας και αρωματικών πιέζοντάς το με το χέρι μας να κολλήσουν καλά επάνω του τα υλικά.
Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 20-30 λεπτά χωρίς να τα γυρίσουμε και μέχρι να κάνουν μια τραγανή κρούστα.
Τα σερβίρουμε ζεστά συνοδεύοντάς τα από βραστά λαχανικά.

Καλή σας όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια: