Καλώς ήρθατε στο blog "Η Συνταγή της Ημέρας"

Εύκολες, γρήγορες και απλές συνταγές μαγειρικής για όλους.

Kιμάς με πατάτες

Υλικά για την βάση:

700γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1½ κούπα νερό ή ζωμό κρέατος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
2 κοτσάνια σέλινου κομμένα σε λεπτές ροδέλες
3 κουταλιές κορνφλάουρ
Αλάτι, πιπέρι

Υλικά για την επικάλυψη:

700γρ. πατάτες κομμένες σε κύβους
200γρ. σελινόριζα κομμένη σε κύβους
30γρ. βούτυρο
3 αυγά
Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση για την βάση:

Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά.
Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό, το καρότο, το σέλινο, το αλάτι και το πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου.
Στην συνέχεια διαλύουμε το κορνφλάουρ σε λίγο νερό, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς, αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση (αν χρειάζεται το αφήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πιει όλο το ζουμί) και το μοιράζουμε σε 4 ατομικά σκεύη.

Εκτέλεση για την επικάλυψη:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες και την σελινόριζα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν (20 λεπτά περίπου).
Μόλις βράσουν τα στραγγίζουμε καλά, τα πατάμε με ένα πιρούνι να λιώσουν και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Μόλις εξατμισθεί όλο το νερό, προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και τους κρόκους των αυγών.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την ρίχνουμε προσεκτικά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε την επικάλυψή μας πάνω από τον κιμά και ψήνουμε για 20-30 λεπτά περίπου στους 200° C.
Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι.

Καλή σας όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια: