Υλικά
250 γρ. βούτυρο
120 γρ. κουβερτούρα
5 αυγά
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
1 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
Καρύδια κομμένα στα δύο (όσα και τα κεκάκια που θα φτιάξουμε δηλ. περίπου 20-25 κομμάτια)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα (σε χαμηλή φωτιά). Το αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά (μαζί κρόκοι και ασπράδια) και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Χτυπάμε συνέχεια μέχρι να ασπρίσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπωλ και το μείγμα της σοκολάτας (που θα πρέπει να έχει κρυώσει) καθώς και τις βανίλιες.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μπωλ με τη σοκολάτα, προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο μακρόστενο ταψί. Βάζουμε και τα κομμάτια από τα καρύδια πάνω στο μείγμα (στη μέση των κομματιών που θα κόψουμε αργότερα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30’-35’ στους 160 C. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο και μετά το κόβουμε σε κομμάτια.
Καλώς ήρθατε στο blog "Η Συνταγή της Ημέρας"
Εύκολες, γρήγορες και απλές συνταγές μαγειρικής για όλους.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου